Изађи ми на теглу 2017

КУД "Соко" Сокобања

У Сокобањи је успешно завршена чеврта сезона највећег гурманског каравана на Балкану. Караван Изађи ми на теглу добио је још једног нај-ајвар мајстора, власника најбољег рецепта за „српски кавијар“ у 2017. години. Поносни носиоци титуле такмичили су се под називом „Фрау Габријела“ и долазе из мале општине Кањижа, тачније из села по имену Велебит који броји нешто мало више од две стотине душа.

Тридесет најбољих екипа из свих крајева Србије међу којима су се нашли врсни кувари али и прави гурмани, надметало се данас својим тајним рецептима у припремању „Г-дина Ајвара“ специјалитета балканске кухиње и господара сваке трпезе.

Победници великог финала, поред титуле краљева ајвара за сезону 2017 освојили су и вредне награде: Смедеревац МБС 10, поклон картицу Уницредит банке у износу од 25.000 РСД као и могућност да се баш по њиховом рецепту припрема једна ограничена серија ајвара под брендом Бакина Тајна, а под именом победничке екипе. Посебне награде додељене су за најкреативнију екипу у финалном догађају, за најбољу атмосферу у такмичаској екипи као и за најкреативнији назив у целокупној сезони.

КУД “Соко“ је наступао у забавно-културном делу програма са своја два ансамбла. Првог дана у петак 13. октобра наступао је најстарији ансамбл „Треће доба“ сплетом игара из Црноречја. Другог дана, у суботу, наступала је најмлађа група КУД-а „Соко“ извођењем два сплета игара „Игре из Сокобање“ и „Стара Влахиња“. Првог дана је било нешто мање посетилаца али другог, финалног дана, центар је био мали да прими публику која је уживала у скоро два сата квалитетног културно-уметничког програма, наступима културно-уметничких друштава са подручја Сокобање (КУД „Соко“, КУД „Младост“ и КУД Слемен) и наступом локалног хора „Соколићи“.

Изванредна манифестација, одлична организација, све похвале организатору.

Слике са нашег наступа погледајте у фотогалерији

 

Share:
© Copyright 2017. Дизајн Scart-design
error: Podaci su zaključani!!!