КУД "Соко" Сокобања

О нама

КУД „Соко“ из Сокобање основан је октобра 1998. године, све је почело идејом референта за културу у Организацији за туризам, културу и спорт-Сокобања, Слободана Јовановића затим директора Зорана Димитријевића и Станка Чоловића, који је више од пет година био уметнички кореограф друштва. Станка на месту кореографа заменио је Томислав Миливојевић, који је ту функцију успешно обављао скоро 15 година. Од скоро нови учитељ играња је Немања Гавриловић, који би требало да буде дугорочно решење на месту кореографа, млад је, дуго година је играо фолклор и има жељу за учењем и усавршавањем.

Околина источне Србије богата је разноврсним народним играма, што је Сокобања такође умела да препозна као велику традиционалну вредност и одлучила је да ради на очувању и промовисању истог. Оснивањем Културно уметничког друштва Сокобања, људи у Грчкој, Турској, Украјни и многим другим земљама имали су прилике да виде и уживају у посебнима фолклорним играма Источне Србије.

Културно уметничко друштво „Соко“, брине о очувању изворног стваралаштва сокобањског краја. Има око стотину чланова и неколико ансамбла фолклора.

КУД Соко је носилац многобројних домаћих и медјународних признања, за спелтове игара из Србије и сокобањског краја. КУД „Соко“ организује традиционални сабор фолклора „Игра коло под Озреном“ сваке године у августу месецу. Наступи КУД-а Соко, већ годинама уназад, обогаћују садржај Бањског културног лета.

Контакт телефон: 064/31 222 61

Управни одбор

КУД "Соко" Сокобања

Управни одбор КУД „Соко“ из Сокобање састоји се од пет члана. Председник Управног одбора је Славољуб Ћирковић, економиста, графички и веб дизајнер. Заменик је Иван Марјановић, дипломирани инжењер информатике. Остала три члана су: Драгана Димитријевић (економиста), Драгана Младеновић (економиста) и Дејан Милутиновић (машински техничар и хармоникаш КУД-а).

Надзорни одбор се састоји од 3 члана: Ђура Живановић (економиста), Живота Марјановић (професор математике) и Јовица Јовчић (машински техничар).

Кореограф КУД-а је Немања Гавриловић.

© Copyright 2017. Дизајн Scart-design
error: Podaci su zaključani!!!