Трећи фестивал фолклора ветерана и рекреативаца "Сокобања-Сокоград, игра стар-игра млад" Сокобања 2022.

Културно-уметничко друштво “Соко” Сокобања

 

Поштовани пријатељи, КУД „Соко“ Сокобања организује свој Трећи фестивал фолклора ветерана и рекреативаца под називом „Сокобања-Сокоград, игра стар-игра млад“. На другом смо имали 520 учесника из 26 КУД-а, трудили се да будемо добри домаћини, и ако смо имали одређених пропуста, ове године ћемо то исправити. Ове године имамо ограничење у броју учесника на 420. Фестивал ће имати међународни карактер, јер ћемо имати друштва из Босне, Македоније, Бугарске; Мађарске и Црне горе.

Уколико сте заинтересовани за учешће на нашој манифестацији потребно је да поднесете пријаву на мејл: kudsokosokobanja@gmail.com

Фестивал ће се одржати на новоизграђеној летњој позорнии која је једна од најлепшиш на Балкану, са почетком од 15 часова.

Фестивал ће се одржати на јеку туристичке сезоне у Сокобањи. Фестивал ће увеличати и најбоља фрулашица у Србији, ученица Боре Дугића, млада Неда Николић, затим најмлађа гајдашица у Србији, Станислава Ђорђевић, Александар Петровић, басиста и перкусиониста и господин Витослав Јазбиншек учесник овогодишње емисије “Никад није касно”….  професионални фотографи, снимање дроном, свечана вечера са екстра журком (забављаће вас један од најбољих бендова на југу Србије на челу са маестром Миланом Никодијевићем, а за вас певаће Јована Ђорђевић и Никола Алексић (Звезде Гранда)….Фестивал ће се одржати на најмодернијој и најлепшој позорници на Балкану. Чекамо Вас!!!

  • Долазак гостију се очекује  од 11 до 13 часова испред средње школе Бранислав Нушић, пријем гостију у просторијама школе, свако друштво ће добити свог водича који ће га водити током целог трајања програма.
  • Од 14 часова дефиле познатим сокобањским шеталиштем, које се налази на 50 метара од школе, заједничко коло у центру
  • Од 15 часова креће програм и представљање Културно-уметничких друштава сокобањској публици
  • Од 20:30 креће свечана вечера у хотелу “Бањица”

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА СВАКО ДРУШТВО КОЈЕ ЖЕЛИ ДА ДОЂЕ НА НАШ ФЕСТИВАЛ ИГРА ИГРЕ ИЗ СВОГ КРАЈА (да би публика а и учесници могли да уживају у што разноврснијем програму)

 По завршетку фестивала за учеснике предвиђена је свечана вечера од 20:30 часива уз му­зич­ки програм и доделу захвалница и поклона у ресторану хотела „Бањица“ у Сокобањи,  те је потребно да сви заинтере­со­вани пријаве број учесника за свечану вечеру, а уплату ће извршити по доласку или на жиро рачун 325-9500800002772-75.

Котизација за свечану вечеру је 2500,00 дин за чланове из Србије, а за госте из суседних република 23 Евра. Котизација је обавезна без обзира да ли се иде на свечану вечеру или не.  

Такође уколико сте заинтересовани по повољној цени предвиђена су и ноћења са доручком по веома повољној цени, о чему ћемо заинтересоване обавестити.

С обзиром на то да организација фестивала захтева посебне припреме, моли­мо све заинтересоване да благовремено доставе пријаве, најкасније до 15. маја, а ми ћемо Вам потом дос­та­вити  програм фестивала са коначном сатницом и програмом наступа.

Очекујући Ваш долазак срдачно Вас поздрављамо.  

Председник КУДа “Соко” Сокобања – Славољуб Ћирковић 0643122261

Poziv za Treci festival folklora veterana u Sokobanji 2022
Prijava za Treci festival folklora veterana u Sokobanji 2022

 

Пријавите се